Κατηγορίες
Διαδίκτυο

Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας

Κι αύριο λέω θα γίνουμε ακόμα πιο απλοί
Θα βρούμε αυτά τα λόγια που παίρνουνε το ίδιο βάρος
σ’ όλες τις καρδιές, σ’ όλα τα χείλη
Έτσι, να λέμε πια τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη
(Γιάννης Ρίτσος)

panepisthmio-aigaiou-2015

Διαβάζω ότι η σύνοδος των Πρυτάνεων αποφάσισε να δεχτεί πρόσφυγες στα ελληνικά πανεπιστήμια. Για κάποιους η απόφαση των πρυτάνεων είναι ενδεικτική της στάσης της κυβέρνησης να περιθωριποιήσει τους Έλληνες υποψηφίους φοιτητές. Για άλλους αποτελεί πρόκληση (της κυβερνήσεως) τη στιγμή που τα ελληνόπουλα ξενιτεύονται για να σπουδάσουν, οι γονείς ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ σε φόρους και φροντιστήρια…
Η αλήθεια κρύβεται (σχεδόν πάντα) στις λεπτομέρειες. Ανεξάρτητα από την πηγή από όπου το αντέγραψε ο καθένας, ο συντάκτης εργάζεται στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Δεύτερη λεπτομέρεια, η “ρατσιστική προς τους Έλληνες” αντιμετώπιση αποτελεί λεκτική πρωτοτυπία της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. στον ιστότοπο της οποίας φυσικά και αναφέρεται αντίστοιχο «ρεπορτάζ».

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι για ορισμένους τα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν παρά τόπο διάδοσης αριστερών ιδεών, ικανών να διαβρώσουν την κοινωνία, για δε άλλους δεν είναι τίποτα παραπάνω από χαμένο χρόνο τον οποίο δεν έχασαν, θα προσπαθήσω να αναφέρω κάποια στοιχεία:

1. Τα ΑΕΙ αποτελούν δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα με διοικητική αυτοτέλεια.
2. Οι Πρυτάνεις εκλέγονται στα πανεπιστήμια, δε διορίζονται από την κυβέρνηση.
3. Αν είσαι σκατόψυχος ρατσιστής ή φασίστας δολοφόνος δεν έχει σημασία αν κάποιοι έχουν της ανάγκη μας – το μίσος σου είναι αρκετό για να καλύψει την κραυγή αγωνίας των υπολοίπων.

Από τον/την Diataxis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *