Κατηγορίες
Διαδίκτυο Τεχνολογία Τουρισμός

Τον αράπη κι αν τον πλύνεις

“το λύκον ετραβαγγέλιζαν κ’ εκείνος έλεεν: τη ποπά τα πρόατα μέρ είναι;”

Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλες παροιμίες, που όλες φυσικά καταδεικνύουν ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει (ή ίσως αλλάζει δύσκολα και πάντως πολύ σπάνια).

Είχα αναφέρει πριν αρκετό καιρό την περιπέτεια που είχα με το ταξιδιωτικό γραφείο “Hobby Travel” του κ. Ιωαννίδη Αλέξανδρου, οποίο σφραγίστηκε από τον ΕΟΤ και στη συνέχεια λειτούργησε, χωρίς άδεια, μέσω σελίδας στο facebook με άλλα ονόματα (Φωτεινή and friends, alternative travel, φτηνέςεκδρομέςtravel). Δεν ήμουν φυσικά ο μόνος που έμπλεξε και εννοείται ότι δεν ήταν το μόνο μπλέξιμο του ιδιοκτήτη. Πρόσφατα ήρθαν στο φως κι άλλες καταγγελίες από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι εξαπατήθηκαν από τον συγκεκριμένο “επιχειρηματία”. Υποθέτω ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που δικαιοσύνη θα κρίνει αν πρόκειται για απάτη.

Χτες διάβασα στον τύπο ότι διενεργήθηκε έρευνα στην κατοικία του κ. Ιωαννίδη και ότι ο ίδιος τα πρωινά βρίσκεται ως μάρτυρας για άλλη υπόθεση στα δικαστήρια. Για μια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό ότι ίσως αυτός ήταν ο λόγος που η πιο πρόσφατη σελίδα του στο facebook (φτηνές εκδρομές travel) είναι απενεργοποιημένη.
Τυχαία έπεσα σε άλλη σελίδα στο facebook που διαφημίζει ότι πουλάει ακριβά κινητά τηλέφωνα σε φτηνή τιμή. Ο συνειρμός ήταν άμεσος. Κάποιοι θυμούνται την εμπλοκή του Ιωαννίδη με αυτό το αντικείμενο, πριν 2 χρόνια. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση με την εν λόγω σελίδα ή πρόκειται για κάποιον άσχετο που θέλησε να του κάνει πλάκα. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το ίδιο τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε το hobby travel. Ο τρόπος γραφής (έκφραση, συντακτικό, ορθογραφία) είναι παρόμοιος με του Ιωαννίδη. Όλα τον θυμίζουν, που λέει και το τραγούδι. Ακόμα και ο χρόνος εμφάνισης της νέας σελίδας ταιριάζει χρονικά με την εξαφάνιση της παλαιάς.

Σε κάθε περίπτωση, θα συμβούλευα τους ενδιαφερομένους να προσέχουν και να αποφεύγουν συναλλαγές από απόσταση, όταν δε γνωρίζουν τον πωλητή.

ΥΓ. Δεν πιστεύω να δυσκολεύεται κανείς να κατανοήσει την ποντιακή παροιμία, παραταύτα, το νόημα είναι: έκαναν κατήχηση στο λύκο κι εκείνος ρωτούσε πού είναι τα πρόβατα του ίδιου του παπά, για να τα φάει.

Από τον/την Diataxis

20 απαντησεις στο “Τον αράπη κι αν τον πλύνεις”

Τα πράγματα είναι απλά θα έχει 3-4 χρόνια χρόνο να επιστρέψει τα χρήματα ,όποιος δεν τα πάρει απο τους δικηγόρους του θα του τα βάλει στο παρακαταθηκών όταν αποφασίσει αυτός και στο ΄τελος όπως έκανε και πρόσφατα με το hobbytravel και τα κινητά iphone Θα πάρει μια αθωοτική ωραία ,θα καταδικάζει τους εκβιαστες τοκογλύφους και γενικότερα δεν πρόκειται να πάθει τίποτα ,αυτά η δικηγόρος Λαινά τα ξέρει καλύτερα απο όλους σας , η οποία είναι πληρωμένη απο πέρσυ τον Μάρτιο σημειώστε εδώ. Φυσικά στην απολογία του θα υποστηρίξουν οι ίδιοι οι δικηγόροι του οτι εχουν μπει σε διαδικασία αποπληρωμών οπότε δεν πρόκειται περι απάτης και πιθανόν θα τους περάσει εξαρχής αν έχουν κάνει και κάποιες “επιστροφές“ . Μην ΄δεχεστε χρήματα , γιατί αθωόνεται έτσι πανηγυρικά και μας βγάζει και τρελούς, που είναι εδώ και 6 μήνες οι εξαπατημένοι του Hobbytravel τα πήραν και κρύφτηκαν???

Και δηλαδή τι προτείνεται να κάνουμε?? Τα χρήματα που χάσαμε εμείς ήταν αρκετά, γιατί ήμασταν οικογένεια.
Μπορείτε εσείς να μας προτείνεται κάτι??

Ο καθένας προσπαθεί να πάρει τα χρήματά του με όποιον τρόπο μπορεί. Δε νομίζω ότι μπορεί να κατηγορηθεί για αυτό. Οι πράξεις ή παραλείψεις των αρχών δεν υποχρεώνουν κανέναν να αναλάβει το κόστος της προστασίας της κοινωνίας.

Το νέο όνομα της σελίδας στο facebook είναι Ταξίδια-Ευκαιρίες-Travel.
Αναφέρεται ότι είναι διαδικτυακό πρακτορείο, δεν αναφέρεται πουθενά όνομα υπευθύνου, ΑΦΜ ή έδρα. Δίνεται μόνο ένας αριθμός τηλεφώνου για επικοινωνία. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για το γνωστό Αλέξανδρο Ιωαννίδη του Hobby travel. Υπάρχουν ακόμα και τα ευνοϊκά σχόλια των γνωστών φίλων του και fake profiles. Όλα όπως τα γνωρίσαμε και πέρυσι. Το μόνο που λείπει είναι η παρουσία (και λειτουργία) του κράτους.

‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ’ δεν βαζεις μυαλο με τπτ ε ????
ενα ειναι σιγουρο..το τελευταιο σου ταξιδι θα το πας με MERCEDES..προσφορα της Μαμας…

Κύριοι τα λεφτά δεν παίζουν ρόλο για μένα , έχασα. 1500 και αν τα πάρω κάποτε τα πήρα, με νοιάζει η τιμωρία του και μόνο, απο την αστυνομία έμαθα οτι η απάτη κατεπάγγελμα χρειάζεται 30000 πραγματικά οφειλόμενο ποσό στα θύματα για να χαρακτηριστεί κακούργημα και να οδηγηθεί στον ανακριτή με την ελπίδα να προφυλακιστει και να πληρώσουν αμέσως οι δικοί του. Η αστυνομία θέλει να βγάλει ένταλμα σύλληψης αλλά δυσκολεύεται στο πόσο διότι πολλοί απο πίσω πέρνουν τα λεφτά τους και δεν το λένε και έτσι αν πάνε και ζητήσουν ένταλμα και το ποσό είναι λάθος τότε θα πέσει στο πλημμέλημα και όλη η δουλειά της ενός χρόνου θα πάει στ σκουπίδια . Ο Α.Ι είναι γόνος πολύ πλουσίων Θεσσαλονικιων και για να μην κρύβουμε αυταπάτες η προφυλάκιση του θα ήταν ακραίο πράγμα, δηλαδη με μια σύλληψη του θα καθάριζαν αμέσως οι γονείς του με άμεση αποπληρωμή των χρημάτων κάτι που όπως και παλιότερα σε υπόθεση κινητών τηλεφώνων τον αθώωσε γρήγορα.Αν θελουμε να πετύχουμε πρέπει να ξεχάσουμε τα λεφτά και να παλέψουμε ενωμένοι για να τον βάλουμε μέσα, μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι. Κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη ως μεγαλοεπιχειρηματίας που τον κυνηγάνε τα συμφέροντα και όσο περνάει ο καιρός και είναι ανενόχλητος ο κόσμος πιστεύει σε αυτό όπως και νομικά στέκεται καλά ,τιμωρώντας όποιον θέλει αλλά μένοντας ο ίδιος ατιμωρειτος , έχει δίκιο ο Παντελής πιο πάνω , επικοινωνήστε μαζί μου στο milto600@………, Αστέρης

Για το email που δε φαίνεται, σχολίασα και αλλού.
Δεν μπορώ παρά να συλληπηθώ ανθρώπους που εξαπατήθησαν, αλλά ας μου επιτραπεί να επιλέγω ποιους από όσους δηλώνουν θύματα πιστεύω.
O Αστέρης, καλώς ή κακώς, ανήκει στην κατηγορία των ατόμων που δεν πιστεύω. Για την ακρίβεια ανήκει στη σφαίρα των προφίλ που θεωρώ ότι δημιουργεί ή χειρίζεται ο γνωστός Ιωαννίδης. Πάντως, πέρα από τις γνωστές ιδιότητες του εν λόγω ατόμου, πρέπει να του αναγνωρίσω ότι διαθέτει και μαντικές ικανότητες, αφού πρόβλεψε και το σχόλιο του “Παντελή πιο πάνω”, πριν ακόμα εγκριθεί το σχόλιό του από τον διαχειριστή του ιστολογίου.

ΣΩΣΤΟΣ VARADERO ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ email στελνονται προσκλησεις για τις νεες απατες(ταξιδια) του ιωαννιδη

Φίλε το αντέγραψα απο άλλο σημείο που το είχα γράψει πιο πριν , όσο για τις αόριστολογίες σου είσαι απαράδεκτος να λες οτι δεν είμαι θύμα χωρίς επιχειρήματα ενώ με τόσο προσπάθεια ζητώ την τιμωρεία του

1ον. Όπως σου έγραψαν και άλλοι, είναι δύσκολο να ξεγελάσεις τον κόσμο.
2ον. Αν περιμένεις από μένα να σε δικαιώσω και να αποδώσω δικαιοσύνη, σε λάθος άλογο ποντάρεις.

Παλιοτζίκας και συνεργάτες λέγεται η νέα δικηγορική εταιρία που ανέλαβε τα χρέη Ιωαννίδη για τους εξαπατημένους του , αλλά με μια διαφορά αυτοί δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν λέει ,και όταν έχουν τότε θα πληρώσουν. Όπως καταλαβαίνεται αν μπει μέσα πληρώνουμε αν καταφέρουμε και μείνει έξω δεν παίρνετε μια απλά τα πράγματα. Φίλε για σένα που γράφεις αυτό το παραμυθάκι δεν μπορώ να καταλάβω πως περιμένεις να λέγεται απάτη κάτι που μόνο απάτη δεν είναι αφού πήγες ταξίδι και πέρασες μια χαρά τα υπόλοιπα τα έκανες χωρίς λόγο,όσο για τον Αστέρη απο νομικής πλευράς τα λέει μια χαρά όπως δηλαδή τα λένε σε όλους στη ΓΑΔΑ, οτι να βάλεις φυλακή κάποιον που κλέβει 100000 και έχει εκατομμύρια απο πίσω είναι σχεδόν αδύνατο εκτός και αν τον α΄φησεις να εκτροχιαστεί η αν κάποιοι δεκτούν να μην πάρουν μια και το ποσό ξεπερνά τις 30000 για να είναι κακούργημα

Αγαπητέ Sarantis (δηλαδή Αλέξανδρε Ιωαννίδη),
δε χρειάζεται να είναι κανείς detective για να καταλάβει ποιος είσαι και καλά κάνεις και δίνεις δίκαιο στον Αστέρη. Για τους υπόλοιπους που δεν μπορούν να δουν, να αναφέρω μόνο ότι η ίδια IP έστειλε τα τελευταία σου 3 σχόλια, με διαφορετικά ονόματα.
Και επιτέλους σταμάτα το παραμύθι σχετικά με την περιουσία σου. Αν ήσουν μάγκας, δε θα έψαχνες κορόιδα για να μαδήσεις 500€

Και ποιους είσαι εσύ VARADERO που όποιον πάει να δώσει νομικές πληροφορίες θεωρείς οτι δεν είναι θύμα….Μήπως είσαι ο ίδιος ο Ιωαννίδης τελικά…. Γιατι στην τελική και εμένα μου έφαγε 2500 ρώτησα το δικηγόρο και περίπου μου είπε ότι λέει πιο πάνω και ο Αστέρης.Φιλαράκι λεφτά δεν θέλουμε να τιμωρηθεί θέλουμε

Εκτός από καθυστερημένος είσαι και θρασύτατος. Ξαναγράφεις από την ίδια IP με διαφορετικό όνομα πάλι.
Θύματα υπάρχουν πολλά, δεν είναι δική μου δουλειά να τους συμβουλεύσω ή να τους δικαιώσω. Το μόνο που έκανα ήταν να δημοσιοποιήσω την ιστορία μου, για να δείξω ότι το κράτος δεν προστατεύει τους πολίτες του από απατεώνες. Το κάθε θύμα μπορεί να απευθυνθεί σε δικηγόρο και να πράξει τα δέοντα.

Άκρη με αυτόν δε βγαίνει, οι γονείς κάνουν τις πάπιες δεν αντέχουν πια λένε, αυτός πιο πιθανό είναι να καταλήξει στο ψυχιατρικό παρά στη φυλακή και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να καθαρίσει μόνος του…όσο για σένα φίλε , ωραίο το παραμυθάκι σου αλλά εσύ Παρίσι πήγες και μάλλον δικός του είσαι, γιατι μόνο εσένα απο οτι φένεται δεν εξαπάτησε

Εσένα μπορεί να σε κυνηγάνε θεοί και δαίμονες, αλλά για μένα είναι απλώς ένα κακόγουστο αστείο.
Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, δεν διαγράφω τα σχόλιά σου, όπως κάνεις εσύ στο facebook. Όποια ανοησία και να γράψεις, θα τη δημοσιεύσω. Δεν έχω να χάσω ή να κερδίσω τίποτα. Δε με ενδιαφέρει αν αντέχουν ή όχι οι γονείς σου, δε με ενδιαφέρει αν σου το πρότεινε άλλος ή είναι δική σου η ιδέα να με παρουσιάζεις ως μη απατημένο ή βαλτό. Δεν σου ζητώ καν να σταματήσεις να κοροϊδεύεις τον κόσμο. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Η κοινωνία οφείλει να απομονώνει τέτοια φαινόμενα και το κράτος να τα καταδικάζει.

enwtheite ,breite koinous dikigorous min to afisete na synexisei etsi apla , o nomos einai mazi mas alla kai mazi tou ws ena simeio ,oute fwno ekane, oute listeia se trapeza, oute apati kata tous kratous mia apati tis plakas se sxesi me ta oikonomika dedomena pou kanoun aytoi pou pane mesa , ante kai nafage 50000 alloi trwne 1-2 ekatommyria kai paramenoun me peines me anastoli exw. opion dikigoro kai an rwtiseis apo dikastirio mesa den paei mia kali poini me anastoli mporei na parei ws ekei , i moni elpidsa einai anakritis kai profylakisi kai ekei prepei na pame oloi kai na piesoume apo diki me tetoio adikima den pas mesa kai to xerei kai aytos kai oi dikigoroi tou pou profanws tha einai poly kaloi alla plirwnonte me ta LEFTA MAS , oloi ston eisaggelea na apaitisoume entalma sylipsis tou kai profylakisis tou , rwtiste dikigorous gia tetoia posa mesa den pas , i pas an eisai entwlws tipota kai aytos gia na menei toso kairo exw profanws einai kati

Ο λογικός άνθρωπος απευθύνεται σε δικηγόρο για τα προβλεπόμενα και δεν ψαρώνει με τις γνωστές ανορθόγραφες ασυναρτησίες που μπορεί να γράψει ο καθένας (λέμε τώρα) στο internet και δε βοηθούν κανέναν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *