Κατηγορίες
Πολιτική

Εθνική Οικονομία SOS

Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η παγκόσμια κρίση επηρέασε φυσικά και τη χώρα μας. Και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας σώσει. Ευτυχώς!
Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξουν νέοι φόροι. Απλά, λόγω ανάγκης, θεσμοθετείται μια (προσωρινή) έκτακτη εισφορά. Όσοι έχουν λοιπόν, θα τσοντάρουν κάτι παραπάνω για να μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Ευτυχώς!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέγνωσε ορθά το πρόβλημα της ελληνικής κακοδαιμονίας. Και μας δείχνουν και τη λύση του προβλήματος. Δημοσιονομική λιτότητα. Περιορισμός των δαπανών και αυστηρότερος έλεγχος για να καταφέρουμε να προσπεράσουμε την κρίση. Ευτυχώς!
Το πρωί με ρώτησε ο πατέρας μου από ποιον δανείζεται το δημόσιο τα τεράστια ποσά που οφείλει και καλούμαστε όλοι εμείς να καλύψουμε. Σε ποιον αλήθεια χρωστάμε; Με τι επιτόκιο δανειζόμαστε; Δυσκολεύομαι να βρω την απάντηση. Σίγουρα όμως τη γνωρίζει ο αρμόδιος υπουργός. Ευτυχώς!
Πάντως, για να είμαι ακριβής, εγώ δε χρωστάω μία σε κανέναν. Ούτε ο πατέρας μου. Ακούω τόσα χρόνια ότι είμαστε καταχρεωμένοι, αλλά δε θυμάμαι να δανείστηκα ποτέ. Ε λοιπόν, εκείνοι που τα ζήτησαν και τα πήραν, να κόψουν το λαιμό τους να τα βρουν και να τα επιστρέψουν. Και δε λαϊκίζω καθόλου. Λαϊκιστές είναι αυτοί, που έχουν το θράσσος να βγαίνουν στα κανάλια και να υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να επιβαρυνθούν οι τράπεζες και οι βιομήχανοι. Αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να δουλεύουμε αμισθί για να μη μας κολήσουν τη ρετσινιά του ανέργου. Αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίμε εμείς για την ανικανότητά τους. Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Από τον/την Diataxis

Μία απάντηση στο “Εθνική Οικονομία SOS”

Έχουμε πρωθυπουργό που έχει καλές προθέσεις λένε κάποιοι κονδυλοφόροι και πολλοί άοσμοι και άχρωμοι πολιτικολόγοι. Το παιδί έχει όντως καλές προθέσεις δίνει στις τράπεζες 28 δις € και στο κοσμάκη τις ευχές του μαζί με τα χαράτσια του.Πολλοί θέλοντας να δηλώσουν την άσχημη κατάσταση που περνάμε διαρκώς ή και που αντιμετωπίζουμε στη καθημερινότητα με τις συναλλαγές μας με τις δημόσιες υπηρεσίες με τους συμπολίτες μας, λένε: -δεν έχουμε κράτος, δεν είναι κράτος αυτό κ.τ.λ. αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι και κράτος έχουμε και χώρα είναι αυτή αλλά δεν είναι για αυτούς αλλά για μερικούς ημέτερους και χαρτογιακάδες που έχουν ρουφήξει το αίμα του κοσμάκη και συνεχίζουν ανενόχλητοι δυστυχώς!Δεν σου κολλάνε την ρετσινιά του ανέργου εύκολα, το πρόβλεψαν τα παιδιά, σου λέει δεν είσαι άνεργος εφ’ όσον έχεις εργαστεί μια ώρα κάποιο μήνα.Δυστυχώς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *