Κατηγορίες
Διάφορα

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

Σήμερα έβαλα για πρώτη φορά το παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο. Η κόρη μου ξετρελάθηκε, θέλει συνέχεια βόλτα με το αυτοκίνητο. Βέβαια, βόλτες ήθελε και πριν, αλλά σήμερα ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενη.
Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί περιστασιακά ένα βρεφικό κάθισμα στο αυτοκίνητό του. Αν σκοπεύεις να το βάζεις και να το βγάζεις, ανάλογα με τις ανάγκες μετακίνησης, είναι τρομερά μεγάλος κόπος. Τουλάχιστον, έτσι νομίζω τώρα εγώ, που δεν έχω ακόμα συνηθίσει.
Όπως και να έχει, το μέλλον θα δείξει. Δεν άλλαξα οδηγική συμπεριφορά πάντως. Προσπαθώ να οδηγώ το ίδιο προσεκτικά όταν είναι το παιδί στο αυτοκίνητο, όπως και πριν, όταν την κρατούσε στην αγκαλιά η μαμά ή γιαγιά της.
Καλά μας ταξίδια, λοιπόν.

Από τον/την Diataxis

2 απαντησεις στο “Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου”

Χαίρομαι που βλέπω κόσμο να παινεύεται που αγόρασε παιδικό κάθισμα. Συγχαρητήρια. Οι περισσότεροι προτιμούν ζάντες αλουμινίου 500 € παρά ένα παιδικό κάθισμα. Το έχω γράψει παλαιότερα ότι η μαμά που έχει το παιδί στην αγκαλιά της είναι εν δυνάμει δολοφόνος, αφού χρησιμοποιεί το παιδί της ως αερόσακο για να γλιτώσει από ένα ενδεχόμενο αύχημα.

Το δικό μου αυτοκίνητο είχε εξ αρχής ζάντες αλουμινίου, οπότε δεν βρέθηκα ποτέ σε τέτοιο δίλημα.Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα είδη που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κινεζικής κατασκευής. Μπορώ να πάρω το ρίσκο και να επιλέξω για την ασφάλεια του παιδιού μου το φτηνότερο; Αυτό που με προβλημάτιζε αρκετό καιρό, ήταν αν είναι δυνατό να εμπιστευτούμε τα καθίσματα των 50€, όταν πριν μερικά χρόνια τα φτηνότερα κόστιζαν 50-60.000 δραχμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *