Κατηγορίες
Διαδίκτυο Τεχνολογία

Λεφτά υπάρχουν (2014 edition)

Προφανώς, λεφτά υπάρχουν. Διαφορετικά, πώς μπορούμε να πληρώνουμε 2000€ το εξάμηνο για hosting;

Από μια διαστροφική ανωμαλία, όταν χρειαστεί να ψάξω κάτι στη Διαύγεια, πάντα συνεχίζω να διαβάζω για λίγη ώρα άσχετα πράγματα που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Πριν λίγες μέρες, έπεσα τυχαία πάνω σε μια απόφαση έγκρισης δαπάνης όπου το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα:

  • Εγκρίνει τη δαπάνη ύψους : 2.306,25 € στην επιχείρηση με την επωνυμία: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Α.Ε. για Υπηρεσίες Φιλοξενίας Διαδικτυακής Πύλης για το χρονικό διάστημα από 1-1-2014 έως 30-6-2014
  • Και επειδή δεν μπόρεσα να αντιστιθώ στην περιέργεια που μου προκάλεσε η δαπάνη 2300€ για εξάμηνο hosting ιστοσελίδας, συνέχισα να διαβάζω τις δαπάνες του ίδιου φορέα. Διαπίστωσα ότι πληρώνουν επίσης και 4.636€ το εξάμηνο για Υποστήριξη Διαδικτυακής Πύλης στον ίδιο προμηθευτή.
  • Και σε τρίτη απόφαση διαπιστώνω ότι ο φορέας πληρώνει στον ίδιο προμηθευτή άλλα 5.535€ για Υποστήριξη – Δημιουργία περιεχομένου (για το εξάμηνο).

Συνολικά, το κόστος διαχείρησης της “ιστοσελίδας” ξεπέρασε τις 12.000€ για ένα εξάμηνο. Το μόνο θετικό είναι ότι ήρθε η ανάπτυξη, έτσι;

Μη ρωτάτε πώς βγαίνουν τα νούμερα, μάλλον τόσα τους λείπουν. Δε θα ισχυριστώ ότι ίσως να μην είναι απαραίτητη η δαπάνη για ένα portal όπου το τελευταίο Δελτίο Τύπου έχει ημερομηνία 5/3/2013. Αυτό θα ήταν προφανώς λαϊκισμός. Θα αρκεστώ να επισημάνω ότι εκτός από τη μοναδική ανακοίνωση εντός του 2014, διαβάζουμε για εκδηλώσεις του 2013 και επιδοτήσεις του 2011.

ΥΓ. Υποθέτω ότι στο φορέα δεν υπάρχει κανένας ειδικός στην πληροφορική για να τους κατευθύνει σωστά και να προσαρμόσει τις δαπάνες στις ανάγκες, ειδικά όταν διαπίστωσα ότι στις δαπάνες συμπεριλαμβάνεται και τιμολόγιο για πακέτο internet ISDN-64 (λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα)

Από τον/την Diataxis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *