Κατηγορίες
Πολιτική

Μετανοήσαμε αλλά αργεί το τέλος

sunergasia-syriza-anel

Ήρθε το τέλος των κομμάτων: ξεπερασμένος ο διαχωρισμός σε αριστερά και δεξιά.

Τι διαπιστώνουμε όλοι καθημερινά;
Παλινωδίες και κυβιστήσεις ανθρώπων του πολιτικού χώρου που βάλθηκαν να καλύψουν την ασυνέπειά τους κάτω από το μανδύα της άμβλυνσης των διαφορών, της κατάργησης της ταμπέλας και του διαχωρισμού σε Αριστερά και Δεξιά.
Από την απολιτίκ προσέγγιση της προηγούμενης δεκαετίας, περάσαμε στον αχταρμά της ομογενοποίησης όλων των πολιτικών χώρων.
Μπορεί κανείς να κρύψει τις ευθύνες του κάτω από το χαλάκι της συνεργασίας, της εθνικής ενότητας, της πατριωτικής ευθύνης;
Αλλάζει ο άνθρωπος; Νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει πορεία, αλλά αμφιβάλω αν μπορεί να αλλάξει δέρμα όπως τα φίδια.

Τι σημασία έχουν οι στροφές των 360 μοιρών όταν η πορεία είναι τεθλασμένη ή συναντάται με άλλες παράλληλες χωρίς καν να τείνουμε προς το άπειρο;
Κάποιοι από τους σημερινούς υπουργούς της κυβέρνησης του Σύριζα είχαν υπήρξει μέλη και αποχώρησαν από το ΚΚΕ γιατί τους φαινόταν πολύ δεξιό για τα γούστα τους.
Κάποιοι από τους σημερινούς βουλευτές της αντιπολίτευσης παραιτήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, λόγω δεξιάς στροφής, έπλευσαν για λίγο στα αβαθή νερά της σοσιαλθολούρας και ξεβράστηκαν στις όχθες του νεοφιλελευθερισμού, αγωνιζόμενοι πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά ή το Σταύρο Θεοδωράκη.
Άλλοι πάλι μεταπήδησαν από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ στον αντιμνημονιακό Σύριζα που διαπραγματεύεται το νέο μνημόνιο, υπερασπιζόμενοι τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, σε πείσμα των αντιφρονούντων εντός και εκτός Βουλής.

Ήρθε το τέλος της αριστεράς, το τέλος της δεξιάς, το τέλος της πολιτικής, το τέλος των πολιτικών, το τέλος των κομμάτων ή το τέλος της δημοκρατίας;
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου φαίνεται περισσότερο για το τέλος της κοινωνίας.

Από τον/την Diataxis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *