Κατηγορίες
Πολιτική

Τρόικα: Ξένο κέντρο ή ένοχο μυστικό

Φτάνει πια! Δεν αντέχω άλλο…

Τόσους μήνες μας τα έχουν κάνει μπαλόνια με την εθνική κυριαρχία που απωλέσαμε και το προτεκτοράτο που γίναμε. Επιτέλους, φτάνει. Μπορεί το θέμα να πουλάει και γι’αυτό τα ΜΜΕ να το προβάλλουν (ανάλογα με τη γενικότερη προσέγγισή τους), αλλά κανείς δεν έχει το θάρρος να πει πραγματικά την αλήθεια. Μόνο ο Πάγκαλος μιλάει έξω από τα δόντια, και ως συνήθως λέει ηλιθιότητες (απορώ πώς δεν έχει οδηγηθεί ακόμα με εντολή εισαγγελέα σε κάποιο ίδρυμα).

Παρέδωσαν λέει την εθνική κυριαρχία γιατί υπέγραψαν το μνημόμιο με την τρόικα. Τόσο χρόνια που χρωστούσαμε της Μιχαλούς ήταν καλά; Δεν είχαμε ξένους πιστωτές πριν; Δεν ήταν μέχρι πέρυσι οι ηγέτες της χώρας μαριονέττες; Δεν βλέπαμε τη δαμόκλειο σπάθη; Δε ζούσαμε με το φόβο της χρεωκοπίας; Πώς και ξαφνικά ανακάλυψαν οι μισοί ότι η χώρα ξεπουλήθηκε από προδότες σε ξένα κέντρα και οι άλλοι μισοί ότι σώθηκε η χώρα από σίγουρη χρεωκοπία;

Στα ίδια χάλια ήμασταν πάντα. Οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα έκαναν πάντα ότι τους υποδεικνύετο από τα λεγόμενα ξένα κέντρα. Και δεν ήταν απλώς κοινό μυστικό. Όλοι γνωρίζουν τι συνέβαινε. Όλοι ανεξαιρέτως οι πρωθυπουργοί ήταν καθοδηγούμενοι. Ακόμα και οι ανεξάρτητοι δικτάτορες και ο πατριώτης βασιλιάς. Η διαφορά είναι ότι τόσα χρόνια όλοι μιλούσαμε για κάποιο σκοτεινό κέντρο, που έδινε οδηγίες χωρίς ποτέ να γνωρίσουμε τα πρόσωπα. Βλέπαμε μόνο το χέρι που έδειχνε το δρόμο. Ποτέ δεν είδαμε τον εγκέφαλο που κρύβεται από πίσω. Και τώρα όλα άλλαξαν. Το ξένο κέντρο, που δρούσε στο σκοτάδι, έχει όνομα πια. Η τρόικα!

Σκίσε με, πέτα με στα βράχια…
Το πρόβλημά μας είναι ότι ως λαός αργούμε πολύ. Μπορεί να υπάρχουν ελληνικά μυαλά που διαπρέπουν, αλλά οι περισσότεροι είναι αργόστροφοι. Μας έχουν πάρει το γκρόβερ και εμείς καθόμαστε και το ευχαριστιόμαστε ηδονικά. Όταν επιτέλους καταλάβουμε τι συμβαίνει, μας πιάνουν οι ντροπές και δεν καταγγέλουμε το βιασμό.

Από τον/την Diataxis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *