Κατηγορίες
Διάφορα ΜΜΕ

Οι καμήλες και το ευρώ

Πριν 2 μέρες, ειδησεογραφικά sites και blogs αναφέρθηκαν σε δημοσίευση αγγλικής εφημερίδας σχετικά με αεροπλάνα που μετέφεραν κρυφά πολλά δις ευρώ στην Ελλάδα. Σε λίγες ώρες το θέμα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας έγινε τόσο σημαντικό που υπουργοί και τραπεζίτες έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις και έντρομοι οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι να κάνουν αντίστοιχα ρεπορτάζ. Με δυο κουβέντες μάθαμε ότι μυστικά μεταφέρθηκαν χαρτονομίσματα στη χώρα για να γεμίσουν τα ΑΤΜ των τραπεζών.

xartonomismata
Δε σκοπεύω να επεκταθώ στο θέμα, όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα, μπορεί να ψάξει. Εγώ με περσινά ξυνά σταφύλια δεν ασχολούμαι. Σας παρουσιάζω ανέκδοτο υλικό για άκρως απόρρητο ζήτημα που θα κάνει πάταγο και αύριο (αν ξημερώσει) θα το δείτε στις μεγάλες εφημερίδες (ίσως και στα περιοδικά).

Τα γράφω περιληπτικά, περισσότερα (μαζί με φωτογραφίες και βίντεο) αύριο:

eurocamelΤα αεροπλάνα που μετέφεραν ευρώ στην Ελλάδα, στην επιστροφή ήταν γεμάτα καμήλες. Τα κοπάδια με τις καμήλες ήταν μυστική μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας προς την Ολλανδία, τη χώρα που προέβαλε δημόσια τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις για τη βοήθεια της ευρωζώνης στο μεσογειακό νότο. Κοπάδια από καμήλες με 2 καμπούρες γέμισαν τα απέραντα λιβάδια της Ολλανδίας, εκεί που έβοσκαν οι διάσημες μικρές Ολλανδέζες, λευκές γαλακτοφόρες αγελάδες με μαύρες βούλες.
Ο στόχος προφανής: να δημιουργηθεί ένα γενετικά νέο είδος που θα αντέχει χρόνια χωρίς τροφή και θα παράγει μεγάλες ποσότητες γάλακτος καθημερινά.

Η Ευρώπη έδωσε στην Ελλάδα δις Ευρώ, αλλά της πήρε ότι πολυτιμότερο είχε: δεκάδες χιλιάδες καμήλες με 2 καμπούρες, ζώα που οι αρχαίοι Έλληνες, ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου άρπαξε από τις χώρες της ανατολής, κατά την περίφημη εκστρατεία προς την Ινδία. Πάνω από 2 χιλιάδες χρόνια το μυστικό έμεινε καλά κρυμμένο, μέσα σε μυστικές στάνες χτισμένες σε ελληνικές βραχονησίδες. Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που οι Τούρκοι έθεσαν θέμα γκρίζων ζωνών: φαντάζονταν ότι κάτι πολύτιμο φυλάσσεται στα φαινομενικά παρατημένα ξερονήσια του Αιγαίου, όταν διαπίστωσαν τις κεραίες επικοινωνίας 3G που εγκατέστησε η vodafone (τότε panafon) για να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο τα metadata από τους σταθμούς σίτισης των καμηλών.

Από τον/την Diataxis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *