Κατηγορίες
Πολιτική

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα

Επιμελητήριο Υγείας για όλους τους επαγγελματίες του χώρου, αποσύνδεση του πτυχίου από την άδεια άσκησης επαγγέλματος δραστική μείωση αποφοίτων και ανατροπές στην φοίτηση στις ιατρικές σχολές προβλέπει το σχέδιο που μελετά η κυβέρνηση.

Διάβασα το ρεπορτάζ για την υπουργική σύσκεψη στο ηλεκτρονικό Έθνος.

Deja vu
Το 1994 καταλήψεις παρέλυσαν όλες τις ιατρικές σχολές της χώρας ως απάντηση στα ανάλογα σχέδια Σούρλα (εξετάσεις πριν την ειδικότητα κλπ)

Back to the Future
Μπορεί το υπουργείο να δώσει οδηγίες στους πανεπιστημιακούς σχετικά με τον τρόπο βαθμολογίας, διδασκαλίας, αξιολόγησης των φοιτητών; Μπορεί να τεθεί φραγμός στην ελεύθερη διακίνηση εντός Ε.Ε.; Πώς λοιπόν οι υπουργοί ευαγγελίζονται πιο “ζόρικες” σπουδές και λιγότερους γιατρούς “ειδαγωγής”;

Πληροφορούμαστε ότι στην Ευρώπη έχουν λιγότερους γιατρούς και περισσότερους νοσηλευτές. Χωρίς πραγματική χαρτογράφηση της υγειονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, η Υγεία είναι έρμαιο των μεγαλοκλινικαρχών και των υπουργών. Το αθηνοκεντρικό κράτος έχει αφήσει χωριά χωρίς γιατρό, νησιά στο έλεος του Θεού, νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, μηχανήματα σε κιβώτια στα υπόγεια, αλλά οι τεχνοκράτες βρήκαν την αιτία του κακού: η αναλογία γιατρών προς νοσηλευτές.
Οι νοσηλευτές είναι προφανώς λίγοι. Μπορούμε να βελτιώσουμε την αναλογία στο προσωπικό υγείας μειώνοντας τους γιατρούς ή προσλαμβάνοντας περισσότερους νοσηλευτές. Αλλά ως γνωστόν, στην Ελλάδα συνηθίζεται να παρακαλάμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Από τον/την Diataxis

Μία απάντηση στο “Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *