Κατηγορίες
Διαδίκτυο

Ενημέρωση του κώλου

Τα πήρα άγρια στο κρανίο με τις παπαριές και τις αερολογίες του blog troktiko. Προσωπικές απόψεις, ανακρίβειες, προπαγάνδα, άνοστο χιούμορ και εκβιασμοί. Βλέπει κανείς μέσα σ’αυτά την έννοια «δημοσιογραφία»;
Παρ’ όλα αυτά, οι συντάκτες θεωρούν εαυτούς δημοσιογράφους και αυτό που κάνουν ενημέρωση. Κέρδισαν επισκεψιμότητα προσφέροντας υπηρεσίες κλειδαρότρυπας. Έχοντας πρόσβαση στις δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι εύκολο να δημοσιεύεις ονόματα, όταν τα μέσα δεσμεύονται να διατηρήσουν την ανωνυμία. Είναι εύκολο να λες μεγάλα λόγια, να το παίζεις τιμητής των πάντων, να κατηγορείς, να χλευάζεις, να λοιδωρείς, να λασπολογείς, να εκβιάζεις… όταν είσαι ανώνυμος.
Αυτό όμως δεν είναι δημοσιογραφία κύριοι. Είναι αλητεία. Ο δημοσιογράφος μπορεί να μην αποκαλύπτει τις πηγές του, μπορεί να κρατήσει μυστική και τη δική του ταυτότητα, αλλά οφείλει να φοράει παντελόνια. Χωρίς να έχω κάτι προσωπικό με όσες κυρίες προτιμούν τις φούστες, καταγγέλω το διαχειριστή του troktiko ότι δεν φοράει παντελόνια· περισσότερο φαίνεται να προτιμά τη σκιά (σκιά έγραψα, όχι συκιά).

Από τον/την Diataxis

3 απαντησεις στο “Ενημέρωση του κώλου”

Ενώ θα συμφωνήσω με την ουσία των περισσότερων από τα λεγόμενα σας-εξάλλου το ίδιο το ψευδώνυμο έχει μέσα του την ομολογία της ρυπαρής ποιότητας που το δικακρίνει, παρόλα αυτά, στη σημερινή εποχή που τα μίντια είναι πιά ΟΛΑ(το εννοώ Ο-Λ-Α σε ποικίλλες εκφάνσεις συμφερόντων, περιέργως περιθωριακά και χαμερπή μπλογκς σαν το΄τρωκτικό΄έχουν την χρησιμότητα τους(παρόλο ότι κι αυτά συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετούν): προσφέρουν στην ενημέρωση μέ έναν ιδιότυπο τρόπο και όπως οι κατσαρίδες , τα τρωκτικά κλπ συμβάλλουν στην κάθαριότητα του περιβάλλοντος με το να καταναλώνουν ύλη που απορρίπτεται απ’τους υπόλοιπους, αναλογα και αυτού του είδους τα μπλογκ-αποκρουστικά από κάθε πάποψη και μακριά από το προσωπικό μου γούστο απομυζούν ακυρώνοντας τες τις χειρότερες εκδοχές του βίου.
Το τελευταίο σχόλιο-υπαινιγμός δεν συμβάλλει ιδαίτερα πάντως στην εγκυρότητα της όποιας καταγγελίας σας.

Πρέπει να διευκρινήσω ότι η τελευταία φράση μου δεν περιείχε κανενός είδους σεξιστική αναφορά. Θα μπορούσα να πω το ίδιο πράγμα διαφορετικά, ίσως περισσότερο ή λιγότερο χυδαία, αλλά πάλι το νόημα θα ήταν το ίδιο: δεν τολμάει να σηκώσει το βάρος όσων γράφει.

είναι , τί τελος πάντων είναι ΟΛΑ τα Μίντια; πουλημένα ασφαλώς. Από παρορμητική διάθεση γραφής παρέλειψα την ουσιώδη κρίση του σχολίου μου. Συγγνώμη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *