Κατηγορίες
Αθλητισμός

Χωρίς άρτο αλλά με θέαμα

Όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό, ο διαιτητής έπαιξε το ρόλο του ακυρώνοντας καθαρό γκολ του Κατσουράνη, ο Μαρινάκης μάλωσε με τον Σισέ, οι οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο για να δείρουν τους αντιπάλους παίκτες, οι εκφωνητές της κρατικής τηλεόρασης ένιψαν τας χείρας τους, ο λαός του θρύλου πετάει σε πελάγη ευτυχίας, οι φίλοι του βάζελου έσκυψαν το κεφάλι.

Και η τρόικα υπαγορεύει στην κυβέρνηση τι να κάνει, το μέλλον των παιδιών μας είναι υποθηκευμένο, χρωστάμε όλοι αν και δε δανειστήκαμε ποτέ… τα κόμματα συνεχίζουν να πνίγουν το κουνέλι, η Τζούλια συνεχίζει να ξεβρακώνεται, εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε χωρίς να μας πληρώνουν, οι εργοδότες συνεχίζουν να απολύουν, η εφορία συνεχίζει να χαρίζει σε κάποιους…

Ξημερώνει Κυριακή. Έχουμε λιγότερο από 24 ώρες να ξεκουραστούμε και να ονειρευτούμε. Το πρωί της Δευτέρας επιστρέφουμε στην πραγματικότητα.

Από τον/την Diataxis

Μία απάντηση στο “Χωρίς άρτο αλλά με θέαμα”

Ανεξάρτητα από το παιχνίδι και το αποτέλεσμα, γίναμε πάλι μάρτυρες κακής οπαδικής συμπεριφοράς και ανύπαρκτης ασφάλειας στο γήπεδο.
Στις πολιτισμένες χώρες επεισόδια σαν τα χθεσινά δε γίνονται. Στις πειθαρχημένες χώρες καταδικάζεται η ΠΑΕ. Εδώ ίσως θα τιμωρηθούν οι αστυνομικοί, για ολιγωρία.
Αν η ΕΠΑΕ είχε αρχίδια, θα έπρεπε να μηδενιστεί ο Ολυμπιακός, να του αφαιρεθούν βαθμοί και να παίζει κεκλεισμένων των θυρών μέχρι το καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *